Wet- & Regelgeving

Waarom Valbeveiliging

De veiligheid van uw dak en valbeveiliging voor het betreden van uw dak; waar is dat nu goed voor en waarom zou u daar eigenlijk in investeren? Hier vindt u de antwoorden!

Wanneer u uw dak nooit hoeft te betreden, bestaat er geen enkel risico. Toch zijn er in de praktijk vaak wel degelijk redenen om het dak op te gaan. En wat dan? In het artikel Waarom valbeveiliging gaan we nader in op het belang van dakveiligheid en de argumenten om toch in valbeveiliging te investeren.

Het belang van valbeveiliging
IMG_1498
IMG_1554

Wie is er verantwoordelijk?

De wetgever belegt in verschillende hoedanigheden de verantwoordelijkheid voor veilig werken bij de betrokkenen. Maar bij wie eigenlijk?

Hoe beter alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheden kennen voordat er gewerkt wordt op hoogte, hoe beter de veiligheidstaken belegd en geregeld kunnen worden. Lees hier alles wie er verantwoordelijk of medeverantwoordelijk kan zijn.

Lees wie er verantwoordelijk kan zijn

Wat zijn de verplichtingen?

hoeveel beter is het om je verplichtingen te kennen en daar naar te handelen, dan om aansprakelijk gesteld te worden voor de gevolgen van een ongeval. Maar wat zijn die verplichtingen dan?

Om daar meer duidelijkheid over te scheppen, hebben wij een artikel geschreven over de verplichtingen die er bestaan rondom valbeveiliging en het creëren van dakveiligheid. Hier leest u alles over de verplichtingen rondom dakveiligheid en veilig werken op hoogte.

Ken je verplichtingen
IMG_1580
20140827_3723BWNieuw

Hoe weet ik of mijn dak veilig is?

Nu je meer weet over de regels en wie hiervoor verantwoordelijk is, wil je snel weten hoe veilig jouw dak is. Hier lees je hoe je daar achter komt.

Want er is niets erger dan weten dat je verantwoordelijk bent maar met onzekerheid over de veiligheid aan de werkzaamheden beginnen. Voorkom dus die onzekerheid en lees hier hoe je de veiligheid van jouw dak vast kunt (laten) stellen.

Zo bepaal je hoe veilig jouw dak is